2023 highlights på Tennasysler

Tenna Sysler

januar 7, 2024


Et nyt år er begyndt, om det ved vi (heldigvis) ikke så meget. Anderledes forholder det sig med 2023. Her får du et tilbageblik på nogle af mine sysler i det forgangne år.

Bøger er for mig noget af det skønneste at dykke ned i, for hygge, for spænding, for at blive klogere og for ren underholdning. I 2023 kom der 17 nye boganbefalinger på Tennasysler. Alle gjorde på en eller anden måde indtryk på mig. Blandt dem vil jeg særligt fremhæve fire meget forskellige bøger: De bedste familier af Kim Blæsbjerg, Vand til blomster af Valèrie Perrin, Evelyn Hugos' syv ægtemænd af Taylor Jenkins Reid og Dobbeltfejl af Anne Mette Kirk. Men læs dem alle for bøger kan noget.

Se udvalgte highlights om bøger:

Se indlæg
Se indlæg
Se indlæg
Se indlæg

Af gåture i ind-og udland blev det til Fyrstien i Gilleleje, Københavns Havnering og Citronstien i det sydlige Italien. Det ville ikke være fair at sammenligne de tre ture, for de er meget forskellige og skønne på hver deres måde. Faktisk så skønne at genbesøg ikke kan udelukkes.

Se udvalgte highlights om gåture:

Se indlæg
Se indlæg
Se indlæg

Af skønne steder herhjemme og i udlandet blev det bla. til Solnedgangspladsen i Gl. Skagen. Et sted, der nærmest er magisk. En anden slags magi finder du ved Le Mur des Je Táime i Paris. Og så sneg der sig lige en cafe og et hotel ind også. For hvem vil ikke nyde at spise på café Marly med udsigt til Louvre og glaspyramiderne? Og hvem får ikke lyst til at gå på opdagelse i og overnatte på 25hours Hotel Indre by Cph, når man allerede ved indgangen mødes af “We will never grow up”?

Se udvalgte highlights om steder:

Se indlæg
Se indlæg
Se indlæg
Se indlæg

Under højtider vil jeg nævne julekugle- og påskeæg kalenderne. Jeg er tosset med det. Se udvalgte highlights om højtider her:

Se indlæg
Se indlæg

Op til nytåret kom der også en champagnesmagning til. Virkelig sjovt og lærerigt at prøve for en novice, som mig.

Se indlæg

Af monumenter blev det til et besøg i Eiffeltårnet i Paris og Rundetårn i København. Igen virkelige forskellige og umulige at sammenligne.  Se udvalgte highlights om monumenter:

Se indlæg
Se indlæg

Rooftops er en anden af mine svagheder. Jeg er vild med dem. Jeg besøgte ni i løbet af 2023, heraf var den uovertrufne rooftop på Capri et genbesøg og en rooftop i Malaga (der overraskede negativt og er uden for bedømmelse).

 Af de udenlandske vil jeg nævne Villa M i Paris, for det er specielt at finde en stille grøn oase midt i en pulserende storby.

Men de danske kan også noget. Den fede drue i Århus, der som de selv siger, er helt på toppen og nede på jorden.

Og Tramonto i Carlsberg Byen, som er særlig for det historiske og udsigten til irrede tage og figurer.

Allermest fik jeg dog sparket benene væk under mig da jeg besøgte Roof Cph på Christianshavn. Wauv for en rooftop. Jeg kan næsten ikke vente med at komme igen.

Se udvalgte highlights om rooftops her:

Se indlæg
Se indlæg
Se indlæg
Se indlæg

Og så blev det kagetid. Ikke mindre end otte steder smagte jeg mig igennem i 2023. Af dem må jeg nævne en rigtig high end afternoon tea på The Library i London, of course.

Men en Grand afternoon tea i Odense, hvor man modtages af en uniformeret dørmand med høj hat, kan også noget. 

Og hos Milles minis i Sydhavnen kunne de små, fine minikager indtages med udsigt til vandet, hvilket ikke gjorde oplevelsen ringere.

Og endelig er der Café Le Jardin i Køge, som ikke blot udmærker sig ved at have afternoon tea, men også nogle af de lækreste fastelavnsboller, (både hvad smag og udseende angår), jeg har smagt.

Se udvalgte highlights om afternoon tea her:

Se indlæg
Se indlæg
Se indlæg
Se indlæg

Uanset om du er til bøger, oplevelser, udsigter, kage eller lidt af det hele så værsgo at lade dig inspirere. Stay tuned, som de siger i radioen eller hold den her, for der er meget mere på vej i 2024.

Andre seværdigheder: