Café Marly med pragtfuldt kig til Louvre

Tenna Sysler

juni 25, 2023


I Paris finder du verdens største kunstmuseum, Louvre. Det smukke museum er så stort og har så mange kunstværker, at det vil tage dig 100 dage 24/7 hvis du skulle se dem alle. Med tanke på det kan det måske virke overvældende når du står i gården, Cour Napoleon, med Louvres indgang i midten og bygninger på tre sider. Men uanset hvad du beslutter dig for, så glem ikke at se til venstre for her finder du Richelieu-fløjen og her ligger smukke Café Marly.

Det første der møder dig når du træder ind på Café Marly er en smuk buegang med virkelig højt til loftet. Her kan du sidde og spise på terrassen, der er åben ud mod Cour Napoleon. Men Café Marly har også smukke indendørs lokaler i flere plan. 

Uanset om du sidder inde eller ude, er hele cafeen, som jeg nærmere ville betegne som en restaurant, en fantastisk oplevelse. Indvendigt er rummene smukt udsmykkede. Farver og kunst på væggene, stuk i loftet og bløde tæpper på gulvene. 

Gennem vinduerne kan du på den ene side af cafeen få endnu et kig til Louvres gård, Cour Napoleon. Og på cafeens anden side få et kig ind i selve museet og nogle af de smukke marmorstatuer. Ret unikt. 

Det mest fantastiske efter min mening er dog at sidde udenfor på terrassen. Her får du nemlig et helt vidunderligt kig til glaspyramiderne i Cour Napoleon, hvoraf den største udgør Louvres hovedindgang.

Det er helt mageløst at sidde og betragte livet på pladsen og lysets skiften. Kan du løsrive dig fra udsigten, kan du kaste et blik på menukortet. Og her finder du alt mellem le petit dejeuner (morgenmad) til aftensmad. Maden er lækker og smukt anrettet. Har du blot lyst til en drink, er det også muligt. Og så er det ellers bare om at give sig god tid. Nyde udsigt og mad for bedre bliver det altså ikke.

Café Marly er ikke billig, men det er absolut det hele værd (beslut evt. at spise billigt de andre dage). Jeg vil anbefale bordbestilling, især hvis du gerne vil sidde udenfor med udsigt til pyramiderne eller Eiffeltårnet i den modsatte ende. Du kan notere det, når du booker bord, det er dog ikke nogen garanti.

Café Marly er skøn at besøge på alle årstider. Vi var der i maj og havde bestilt bord til kl. 20.00 så vi fik ovenikøbet set pyramiderne lyse op, da de tændes om aftenen. Helt spektakulært.

Mens du forsøger at fordøje alle sanseindtryk, så glem heller ikke det historiske. Louvre og ikke mindst kunstværkerne har en fantastisk historie. Vidste du f.eks. at en forudseende museumsdirektør lykkedes med at gemme mange kunstværker af vejen kort inden nazisterne besatte Paris? 

Andre seværdigheder: