Evelyn Hugos syv ægtemænd

af Taylor jenkins Reid, 440 sider, North Publishing

Anmeldt af:Tenna Sysler

februar 12, 2023


Kom med ind bag Hollywoods glamour og følg en af de største filmstjerner Evelyn Hugos liv. Divaens karriere tager sin begyndelse i 1950érne og fortsætter indtil dens slutning i 1980érne. 

Her er det hele sladder, ambitioner, venskaber, en nysgerrig presse, hemmeligheder og ikke mindst historien om Evelyns syv ægtemænd. Udviklingen i filmens og pressens verden i de tre årtier er fremragende beskrevet og alene det gør, at man sluger bogen råt.

Men der er flere lag og så meget andet end glamouren i bogen om Evelyn. Bogen indeholder også en nutids del, hvor den aldrende diva, der ellers aldrig har givet interviews beslutter sig for at give netop det. Et interview, hvor hun vil fortælle sandheden om hele hendes liv. Men på den betingelse at det skal være journalisten Monique, der interviewer hende.

Og hvem er så Monique? En skribent med en fortid som freelancer på et nyheds website og et enkelt års fastansættelse på magasinet Vivant. Hun kan skrive, men er hverken berømt eller særlig bemærket inden for sit fag. Og så er hun 35 år og har et forlist ægteskab bag sig. 

Evelyn Hugo og Monique kender ikke hinanden. Så hvorfor lige Monique? Det spekulerer man over hele vejen gennem den glamourøse og til tider uglamourøse fortælling om Evelyns liv.

 Først allersidst i bogen afsløres det hvorfor Evelyn så nøje havde udvalgt Monique. Det er der to grunde til, hvoraf den ene forbinder de to kvinder på en overraskende måde. Den anden vil det være forkert at røbe mere om her.

Bogen om Evelyn Hugos syv ægtemænd er fiktion, men med tydelig inspiration fra virkelighedens filmstjerner. Der dukkede mange billeder og navne op i mit hoved undervejs. Navne som jeg vil undgå at nævne, for ikke at fratage dig muligheden for dine egne forestillinger.

Læs den: hvis du kan lide glamour. Men også hvis du er nysgerrig på hvad der foregår bag facaden. Og så fordi vi alle, filmstjerner eller ej, kan have uglamourøse fællestræk.

Andre bog anmeldelser: