Solnedgangs rooftop i Carlsberg byen

Forfatter:Tenna Sysler

oktober 22, 2023


Har du været i Carlsberg byen, har du næppe undgået at bemærke den fine bygning på Pasteursvej 2, med de 64 guldtallerkner på fronten. Her ligger Hotel Ottilia. I Lobbyen finder du to elevatorer med påskriften “I´ll go to a higher level” og “I´ll make you up liftet”. 

Valget er dit, men opløftet blev jeg i hvert fald da jeg nåede øverste etage hvor Tramonto rooftop befinder sig. 

Tramonto består af to dele: indvendigt en lækker italiensk restaurant og udvendigt en stor rooftop med en skøn udsigt over Carlsberg byen og København.

Rooftoppen først. Der er god plads, så selv på en dag med mange gæster, føles den ikke trang. Den er opdelt i små grupper med sofaer og spisepladser. Og adskillelserne mellem områderne er grønne planter, heriblandt (har jeg hørt) krydderurter, som restauranten bruger til deres madlavning.

 Der mangler i den grad parasoller til spisende gæster på en varm sommerdag, men det burde være let at løse.

Allerbedst ved Tramonto rooftop er dog udsigten over Carlsberg Byen. Det oser af historie med de fine arkitektoniske bygninger, hvor mange af dem har en irret top. Blandt bygningerne kan nævnes Elefanttårnet, hvor du lige under taget kan se dobbelt busten af Ottilia og Carl Jacobsen skue ud over byen. Og den fine snoede, irgrønne skorsten på toppen af taget fuldender tårnet. 

Bryghuset er en anden fin bygning, hvor den buede, irrede top både har givet plads til Thor i stridsvognen og Jætterne. 

Og så er der Malttårnet hvor den grønne soltilbeder Adorante troner på toppen.

 Man glemmer helt at se efter de andre bygninger i København. For det er smukt, særpræget og bare wauv. Og det er den udsigt, der adskiller Tramonto fra de andre rooftops i  København. 

Tramonto betyder forøvrigt solnedgang og er du på rooftoppen på det tidspunkt af dagen, får du også en smukt farvet Københavnsk himmel med. Det er oplagt at nyde lækre drinks i de rammer, f.eks. en lækker limoncello spritz, siger en meget god ven.

Restaurantdelen af Tramonto er mere high-tech end rooftoppen. Der er en lang bar, mange borde og en stor, tempereret vinafdeling bag glas. Her kan du trække ind, og stadig nyde udsigten gennem de store panorama glasruder, hvis du efter en let beruselse af indtryk (og spritz) bliver sulten. Og her kan pizzaerne anbefales. Det er nogle af de bedste jeg har smagt uden for Italien.

Du kan besøge Tramonto rooftop til en drink og/eller til spisning. Til spisning anbefales bordbestilling, men tjek i det hele taget deres hjemmeside.

Jeg har besøgt Tramonto rooftop to gange om aftenen og til frokost. Da vi var der til frokost, var det lige før vi ikke kunne få en drink, fordi bartenderen ikke var mødt endnu. Det må kunne gøres mere smidigt. Ligesom der også var noget forskel på servicen til frokost i modsætning til aftenen, hvor der ellers var mange flere gæster.

Men udsigten, Limoncello spritz og lækker mad, gør rigtig meget godt for Tramonto. Og det gør stedet anbefalelsesværdigt. 

Sørg for at indlægge tid til en gåtur før eller efter Tramonto besøget så du ikke går glip af alle de smukke bygninger.

Andre rooftops: