ROOF Cph-storslået & genialt

Forfatter:Tenna Sysler

september 10, 2023


Rooftoppen over dem alle finder du på toppen af NH Collection hotellet. Det er på Christianshavn, tæt på vandet og Knippelsbro. Nærmere bestemt Strandgade 7.

Gå ind gennem hotellets foyer og hen for enden. Her finder du elevatoren, der fører dig op til rooftoppen på 8. etage. (Obs. der er flere elevatorer, men kun én går hele vejen op).

Hvis du synes min beskrivelse af rooftoppen lyder lidt overdrevet, så kan det kun være fordi du endnu ikke har set den. Tro mig, der findes ikke noget større i København (og kommer næppe heller til det de næste mange år). 

Det her er ROOF-bar & lounge, som den korrekt hedder, og den er i en klasse helt for sig selv med internationalt snit.

Tilbage til elevatoren. Når du stiger ud på 8. etage og træder ud på rooftoppen skal du forberede dig på at blive mundlam efter få skridt. 

Selve rooftoppen er ca. 600 kvm2 stor og indeholder både en overdækket del med borde og barstole samt en udendørs lounge del med grupper af bløde sofaer og borde, parasoller og grønne planter. Der er lys og luft og god plads.

 Men vi er først lige begyndt. For udsigten er intet mindre end imponerende. Der er  360 graders udsigt over København fra Sydhavn til Nordhavn og Øresundsbro. 

Der er vandet med al slags sejlads lige fra tour både og kajakker til Goboats. 

Og så er jeg ikke engang kommet til bygningerne endnu. Frelsertårnet, Operaen, Den sorte Diamant, Rundetårn, Himmelskib Tårnet i Tivoli, Christiansborg, Skuespilhuset, Papirøen og kranerne i Nordhavn. Og der er selvfølgelig også alle de skønne, irrede kobbertage på Marmorkirken og Børsen f.eks. Har jeg glemt nogle? Helt sikkert for de er der allesammen. 

Lad dig synke ned i en blød stol med en drink i hånden, og nyd det hele i store og små slurke for her er noget du helt sikkert ikke vil hjem fra lige med det første.

På ROOF kan du få lækre drinks, vin m.m. i smukke glas. Det er også muligt at få lette, delikate hapsere. (Chokoladen jeg fik var f.eks. præget med ROOFs logo). 

ROOF beskriver selv maden som "snacks, nipples and bites". Med andre ord det er til den lille sult. Og min anbefaling går derfor klart på, at besøge rooftoppen for udsigten og drikkevarerne-så undgår du skuffelser.

Det siger sig selv, du skal give dig god tid, når du er på ROOF. Det er så gennemført den måde interiøret og hele setuppet spiller sammen med København på. Original, genialt, spektakulært. Superlativerne står i kø. Der er simpelthen bare skønt at være.

Jeg var på rooftoppen en flot sommeraften, hvor solen var på vej ned. Så smukt.  

Oprindelig var det meningen at ROOF skulle være åben hele året. Det er ikke sket endnu og det er en skam. For jeg tror bestemt også der vil være smukt ved juletid med alle lysene.

På ROOF-bar & Lounges hjemmeside står der; “ This is ROOF”. Det er på Christianshavn det sker og havde de tilføjet et “the” foran ROOF havde det ikke været for meget.

ROOF egner sig perfekt til mange genbesøg. Det er også ideelt for turister, der vil se København fra oven. 

ROOF kræver tid og penge, men nogle gange er det bare det værd og det er det her!

Der er åbent for alle - uanset om du bor på hotellet eller ej. Bordbestilling er nødvendig.

Andre rooftops: