Punktum af Olav Hergel

-af Olav Hergel, 481 sider, Politikens forlag

Anmeldt af:Tenna Sysler

august 31, 2022


Netaviserne har mere eller mindre overtaget papiraviserne. Det fyger med clickbaits, betalingsmure og ligegyldige nyheder, forklædt som breaking news. Og midt i det hele sidder Mikkel Haslund. En midaldrende, desillusioneret journalist. Sådan starter en virkelig spændende og interessant roman, der er evig aktuel. 

Vi følger medierne, Berlingske og Ekstra Bladet, indefra og er med Mikkel Haslund, når han under frivillig tvang bevæger sig ud for at beskrive virkeligheden. Og det er ikke småting, der foregår derude. Den lille mand, der fyres for at ryge på sin arbejdsplads. Flygtninge, der forcerer Middelhavet for at nå det forjættede Europa. Politikere, der både jagter og skyr forsiden. Prostitution, når det er værst. 

Og læg dertil Ekstra Bladets fromme ønske om at skrive den lille mands historie, for at beskytte ham mod hans grumme arbejdsgiver. Der tilfældigvis også er en smuk, ung, fremadstormende kvindelig politiker med blikket stift rettet mod folketinget. Det er en af de historier Mikkel Haslund bliver sat til at skrive. Men det er ikke ufarligt at gøre det personligt og det får store konsekvenser for både de involverede personer og ham selv. 

Som læser går man heller ikke ram forbi. Bogen tager flere uforudsete drejninger og man kan ikke undgå at få sin egen etik og moral berørt.

En fantastisk velskrevet roman, man hurtigt læser og sent glemmer.

Læs den; hvis du er optaget af den virkelighed vi lever i og ikke er bange for at se nærmere på egen og andres etik og moral.

Andre bog anmeldelser: