Vinterbaderen

-Af Emilia Hansen, 263 sider, Lindbak+Lindbak

Anmeldt af:Tenna Sysler

maj 22, 2024


Er det overhovedet muligt at vende tilbage til livet, når man befinder sig i et sort hul? 

Året før var Helene Horn en succesfuld advokat. Hun boede i en stor villa i Virum med advokat-ægtefællen Karl og deres to børn Lærke og Oliver. Nu er hun fyret, fraskilt og bor alene i et lille fiskerhus i Skovshoved, mens Oliver er hos sin far. Og det hele begyndte med Lærkes forsvinden.

At være en god mor for 9-årige Oliver og forhåbentlig finde ud af hvad der skete med Lærke er Helenes eneste lyspunkter i mørket. Måske findes svaret på det sidste i den lokale vinterbadeklub? Det er i hvert fald her hun leder, da hun finder et spor i Lærkes hemmelige dagbog, der peger i den retning.

I vinterbadeklubben får Helene nye veninder: Grete, Yasmina og Chili. Og måske også en ny kærlighed i Gretes søn, Thomas?

 Langsomt begynder Helene at leve igen. Hun får modet til at starte selvstændig advokatvirksomhed i baghavens lille anneks, hvor Yasmina bliver hendes første klient. Hun bliver en nærværende mor for Oliver. Og så er der Thomas, som hun gensidigt tiltrækkes af.

 Det kunne blive starten på et nyt og lyst liv. Hvis ikke lige Lærke var forsvundet og Helenes skyldfølelse gør det umuligt.

Hvad er der så sket med 16-årige Lærke? Pigen med den smukke sangstemme og et liv, med tilsyneladende uendelige muligheder foran sig, da hun begynder i gymnasiet? Jeg kan røbe så meget, at sandheden er hjerteskærende. Især når man er forælder.

 Indimellem den tunge sorg Lærke og hendes efterladte familie kæmper med, har forfatteren også fundet plads i bogen til små sidehistorier med lys og humor. Og det er virkelig godt gået og realistisk, for sådan er livet jo med al dets lys og mørke.

Jeg slugte bogen på en dag, men jeg garanterer for den bliver siddende meget længere.

Vinterbaderen er gribende, smuk og spændende. Ikke spændende på krimi-måden. Men spændende på den måde, at man som læser hele tiden håber, selv om man aner og frygter. Håber at Lærke er derude og håber at Helene uanset hvad giver livet en chance til.  

På bogens sidste side, har forfatteren skrevet kontaktoplysninger til en frivillig hjælpeorganisation. Jeg kan kun bakke om det initiativ.

Læs den: for at få viden om unge, der har det svært og som en øjenåbner for forældre og alle andre. 

Andre bog anmeldelser: