Min søster er seriemorder

-af Oyinkan Braithwaite, 228 sider, People´s Press

Anmeldt af:Tenna Sysler

august 24, 2022


Tag Ayoola, en smuk kvinde, der tilfældigvis også har det med at slå sine kærester ihjel. Og Korede hendes kloge og knap så kønne søster, der til gengæld er god til at rydde op og gøre rent efter sin søsters mord.

Det kræver søskende sammenhold og masser af blegemiddel, for at få det til at lykkes.

Søstrenes tætte forhold er opbygget i en barndom med en voldelig far.

Korede er sygeplejerske, klog og ansvarlig og hun beskytter sin smukke søster med de psykopatiske træk for enhver pris. Men Korede martres af skyld og på hospitalet, hvor hun arbejder finder hun den perfekte person at betro sig til. Patienten på stue 313. En mand i koma, som ikke forventes at overleve.

På hospitalet arbejder også lægen Tade. Han er Koredes store hemmelige kærlighed, som hun forgæves prøver at holde skjult for Ayoola. Det er nærmest uundgåeligt at Ayoola og Tade bliver kærester. Hurtigt får Tade også planer om at fri til Ayoola. Og på sidelinjen står Korede med lige dele jalousi og frygt. Jalousi, fordi Tade kun har øje for Ayoola og frygt for at Tade bliver Ayoolas næste dødsoffer.

Er der alligevel grænser for hvad søstrenes forhold kan holde til? Og hvis ikke der er, hvad sker der så, hvis den komatøse patient vågner og begynder at tale?

En hurtigt læst bog, der hele vejen formår at holde en let tone til trods for det dystre emne.

Læs den hvis du bliver draget af det groteske, kan lide sort humor og har lyst til at vide mere om et specielt søskendeforhold.

Andre bog anmeldelser: