Gud er Italiener

-af Eva Ravnbøl, 236 sider, Forlaget 28B

Anmeldt af:Tenna Sysler

september 18, 2022


I bogen giver Eva Ravnbøl, der har boet i Rom i 30 år, dig masser af viden om italiensk kultur set indefra. Italien har mange udfordringer med f.eks. bureaukrati og økonomi. Men hvad de mangler der opvejes rigeligt af det smukke land og dets rige kultur. Og jeg er tilbøjelig til at være enig. 

Italienerne opfører sig ofte som smagsdommere, men de har noget at have det i. Lær om hvordan du gør en bella figura og hvad du skal undgå for ikke at gøre en brutta figura.

Fodbold og religion udgør en vigtig del af italienernes liv. Og hvad der betyder mest, giver titlen et godt hint om. 

Bliv også klogere på italienernes helbred og hvorfor nogle italienere skyr aircondition. I den forbindelse er det absolut ikke ligegyldig hvilke madvarer og på hvilke tider, de spises.

Og så lidt mere om den uovertrufne italienske mad. 

Der bruges overraskende få, men absolut ikke ligegyldige ingredienser i det italienske køkken. I bogen giver Eva Ravnbøl os også den rigtige opskrift på Spaghetti All´amatriciana. Mums, den skal prøves.

Der er også et afsnit om italienerens evne til at være furbo/furba = snedig. Hvordan man slipper afsted med noget, der er lidt ufint f.eks. i trafikken.

Det rige nord- og det fattige syditaliens forskelle og rivalisering beskrives også. Men når det virkelig gælder står italienerne sammen, gerne over et godt måltid.

Ovenstående er nogle af bogens mange interessante betragtninger om Italienerne. Jeg savner et afsnit om deres fagter, men må jo medgive Eva Ravnbøl, at det skal ses og opleves i stedet for beskrives.

Læs den, hvis du har rejseplaner til Italien og ønsker at vide mere om italienerne samt hvis du, ligesom jeg, bare er vild med Italien (der er noget der hedder frankofil, findes der mon et tilsvarende ord for at være vild med Italien?).

Andre bog anmeldelser: