Det smukkeste tårn i København

Tenna Sysler

september 29, 2022


Mit yndlings- og samtidig det smukkeste tårn i København kan selvfølgelig kun være tårnet på Vor Frelser kirke på Christianshavn. (Indrømmet, jeg har gennem årene taget mindst 100 billeder af tårnet i alle vinkler).

Det ikoniske spir kan ses mange steder fra i indre by. Vil du bestige tårnet, skal du forberede dig på små smalle trin og snævre gange. 400 trin i alt heraf er de sidste 150 trin udvendige.

De udvendige trin omkranses af et gyldent rækværk, der snor sig rundt og rundt til det ender i en guld globus med frelsermanden på toppen. Det kan være lidt grænseoverskridende at være så højt til vejrs og mærke selv det mindste vindpust. Men sikke en udsigt!

Når du er færdig med at imponeres af det, så slut af med at lægge hånd på guld globussen. En vild oplevelse, du aldrig glemmer. Især når du færdes i indre by, kommer til at kigge op, ser tårnet og tænker på, at der har du været!

Trænger du til lidt sødt efter alle trappetrinene kan du kigge forbi Confecture Copenhagen og købe deres lækre chokolade og måske kan du ovenikøbet se chokolade udgaven af Frelser tårnet.

PS: har du højdeskræk er dette ikke stedet for dig. Skulle du alligevel være kommet op i tårnet, før højdeskrækken sætter ind så tag det roligt. Du skal nok komme ned igen selv om det måske tager lidt tid.

For som billetsælgeren sagde til mig: “ jeg plejer at vente til de er nogle stykker deroppe, så jeg kan jeg nøjes med at gå en gang og hente dem ned i samlet flok”.

Andre seværdigheder: