Dronning Louises tehus- royal afternoon tea

Forfatter:Tenna Sysler

februar 5, 2023


I den sydlige ende af den smukke Bernstorffspark i Gentofte ligger Dronning Louises tehus. Det er ikke muligt at køre helt hen til tehuset, men du kan parkere på Vældegårdsvej og  spadsere ned af den idylliske sti “Ved slotshaven”. Der er lidt royal historie over at gå på slotsstien med parken på den ene side og paradehuset på den anden.

For enden af stien ligger så det lille stråtækte tehus. Det blev oprindeligt opført som en gæstebolig til Bernstorff slot i perioden 1863-1906, mens kong Christian IX regerede.

Foran dronning Louises tehus blev der anlagt en smuk rosenhave. Det var som navnet antyder, kongens hustru, som stod bag den. De smukke roser er klatreroser og det er der en helt særlig grund til. Dengang var damerne nemlig iført kjoler, der umuliggjorde, at de kunne bøje sig ned. Altså måtte roserne op i højden, hvis de skulle beundres og duftes til.

I dag fremstår både tehuset og haven gennemrestaureret med sans for de royale historiske detaljer. 

Inde i tehusets små hyggelige rum sidder du på smukt polstrede stole og tapetet på væggene er specialdesignet og passer til interiøret. Det er gennemført royalt.

Og så er det tid til afternoon tea. Også her er der tænkt på detaljerne. Servicet er fint dekoreret porcelæn og tekanderne forsølvede. Afternoon teen består af finger sandwiches, scones og petit fours. Til det serveres te ad libitum og bobler med eller uden alkohol.

 Teen der serveres er fra Chaya. Har du bare lidt kendskab til te, ved du at Chaya står for kvalitets te. Er I flere sammen, er der god mulighed for at bestille og smage mange slags te. Og finder du en ny yndlings te, kan du faktisk også købe den med hjem.

Bordbestilling anbefales. Dronning Louises tehus har skiftende åbningstider alt efter sæsonen. Jeg var der en forårsdag. Men jeg vil  tro, det er smukkest at indtage afternoon teen på en sommerdag i rosenhaven.

Andre afternoon te og kager: