Afternoon tea med slots udsigt

Forfatter:Tenna Sysler

januar 28, 2024


Afternoon tea og slots udsigt? Begge dele finder du i Nordsjælland på Store Kro i Fredensborg. Udenfor kroen sætter Slotsgaden omgivet af lindetræer og slottet forenden rammerne.

Indenfor er Gourmetsalen og glasrestauranten som skabt til afternoon tea. 

I førstnævnte mødes du af prisme lysekrone i loftet, kamin på endevæggen og på den ene langvæg et imponerende fortællingstræ. (Træet er værd at se nærmere på, for her vises Store Kros historiske tidslinie og dets berømte gæster gennem flere hundrede år).

I Glasrestauranten, der støder op til Gourmetsalen, er der glasvægge til tre sider og ikke mindst udsigt til Slotsgade og Slot.

 Det er smukt og så er jeg ikke engang begyndt på afternoon tea endnu. 

Vi satte os tilrette ved et bord med hvid dug og stofservietter i Glasrestauranten. Men alle herlighederne blev serveret på en kagebuffet i Gourmetsalen. 

Jeg har ikke før oplevet afternoon tea som buffet, men i det rum og ikke mindst med den smukke anretning, gav det mening.

Selve afternoon tea bestod af konditorens søde og salte fristelser. De salte først. Surdejs-og rugbrødsboller med svampefyld og laks var anrettet på en étagere. Ved siden af stod der de lækreste og sprødeste chokoladescones jeg endnu har smagt. Mums. 

De søde havde deres helt eget bord. Og hvilken fryd for øje og gane. Så delikate og velsmagende. Ruby flødeboller og minikransekager pyntet med små fine marcipan blomster.

Mini træstammer i lilla marcipan med blomsterpynt for enderne og lyserøde macarons, halvt dyppet i chokolade, med chokolade ganache og guldpynt.

Eclairs med cracqcelin yderst og cremefyld inderst og små chokoladekager med fineste glimmer marcipansnefnug- og chokoladesnirkel pynt.  

En rigtig jule-kirsebærkage med hvid chokoladecreme og amarenabær samt finalen en smuk bryllupskage i tre etager med marcipanroser og glasur pynt. Wauv. Jeg skriver det lige igen. Wauv. 

Det hele så smagfuldt og elegant, at det er svært at beskrive yderligere. Heldigvis var konditoren hele tiden til stede, så kage spørgsmål og udskæring af bryllupskage var i kompetente hænder. Sikken service.

Til de skønne spiselige sager var der te fra Perchs. Men der var også muligheder for tilkøb af gløgg (den var ny for mig) og bobler. Der var dog ingen tvivl om, hvad vi skulle have. Så flot en afternoon tea kræver bobler.

I Store Kros lobby hænger et smukt og sjovt mosaik billede af en storsmilende dronning Margrethe. (På afstand ser du dronningen, går du tættere på ser man at portrættet er sat sammen af en masse almindelige mennesker). Jeg smilede lige så stort da vi forlod Store Kro ovenpå denne skønne afternoon tea.

Afternoon tea på Store Kro er ikke hyppigt forekommende, så hold øje med deres hjemmeside.

Det er heller ikke billigt, men jeg synes ovenstående taler for hvorfor det skal prøves.

Og så bør du unde dig selv en gåtur op til slottet, gennem parken og ned til vandet enten før eller efter besøget på Store Kro.

Andre afternoon te og kager: