Afternoon tea på kanten af Øresund

Forfatter:Tenna Sysler

marts 20, 2024


Hvis du, ligesom jeg, har en svaghed for havudsigt og afternoon tea, så behøver du ikke lede længere. Følg med til Marienlyst Strandhotel til afternoon tea med en bogstavelig talt van(d)vittig god udsigt.

Strandhotellet i Helsingør har efterhånden udviklet sig til et kæmpe stort sted. Men beliggenheden på kanten af Øresund kan der ikke ændres ved, og det er og bliver hotellets force også når der bydes på afternoon tea.

Selve afternoon tea foregår i hotellets restaurant 1861. Her tager du plads i bløde og behagelige lænestole ved et bord med hvid dug og servietter. Allerbedst er de borde, der er placeret direkte ved de store vinduespartier. Udenfor vinduerne er der kun en gang-promenade inden Øresund. Og hvilket udsyn. Hav og himmel i alle nuancer af blåt og grønt og på den anden side af vandet ses Sverige. Det er ubeskriveligt smukt-selv på en gråvejrsdag. 

Men tilbage til bordet indenfor, for det er trods alt også her det foregår, selv om havudsigten er medvirkende til at afternoon tea bliver noget særligt.

Hvide porcelænskopper, keramik tallerkner og hvide tekander pryder bordet. Og selvfølgelig en etagére i to etager med alle de spiselige herligheder. Første etage byder på små fingersandwiches. Agurkesandwich på hvidt brød og laksesandwich på mørkt brød. Dernæst scones med skøn lemoncurd, marmelade og pisket smør. 

På anden etage finder du fire slags delikate kager i små til dels mundrette størrelser. Der er fine små macarons, tilpas chevy, med fyld af passionsfrugt. Profiteroles med pistacie craquelin på toppen og creme i midten. En mini tærte med jordbærcreme og sidst men ikke mindst chokoladekagen gateau Marcel. Mængderne er så fint afstemt, at man ikke sidder med en proppet, overmæt fornemmelse, når man er færdig med at spise.

Maden serveres med te af flere slags, blandt dem kan du også vælge Marienlysts egen teblanding. 

Et glas bobler kan tilkøbes og det hører sig til, synes jeg, ovenpå en fin afternoon tea med den smukkeste havudsigt.

Når du er færdig, kan jeg anbefale en gåtur langs promenaden hvor Kronborg troner i det fjerne. Du kan også forlænge turen ind til centrum af Helsingør, som er en virkelig dejlig by. Kan du ikke få nok, så supplér med en overnatning på hotellet. 

Afternoon tea på Marienlyst Strandhotel kræver bordbestilling. Du kan ønske at sidde ved et vinduesbord, men de kan ikke love det. Prismæssigt er det meget rimeligt. Tjek hjemmesiden for tilgængelighed m.m.

Andre afternoon te og kager: