Nytår i udlandet

Tenna Sysler

december 31, 2022


Nytår i udlandet

Har du lyst til at prøve at holde nytår i udlandet? Inden du bestiller billetter er der nogle overvejelser, du bør gøre dig. Skal det være en kold eller varm destination? Hvor lang tid kan du være afsted? Hvor mange skal I rejse sammen? Kan du ikke undvære fyrværkeri? Hvor vil du spise og hvor vigtigt er selve måltidet? Hvad er åbningstiderne på natklubber, pubber og lign. hvis du planlægger en bytur nytårsnat? Hvor mange penge vil du bruge på nytåret?

Sidst, men ikke mindst handler det om at være ude i rigtig god tid når du booker din rejse og evt. spisesteder.

Tenerife, Las Americas.

Vi var hurtigt enige om, at vi ville til en varm destination. Vi ville også gerne se et flot fyrværkeri og så kunne Spanien være en mulighed. Valget faldt derfor på Tenerife, da det både var overkommeligt for os med pris og tid. Tenerife kan være en joker med hensyn til varmen i vintermånederne. Men vi var heldige og havde flere dage med 30 grader (det normale for årstiden er ca. 20 grader). Vi valgte at tage afsted et par dage efter juleaften. Vi havde i god tid booket en rejse med Spies på et voksenhotel, hvad vi er blevet lidt afhængige af.

Allerede på førstedagen af vores ankomst begyndte vi at undersøge mulige spisesteder. Vi kunne godt tænke os noget lækker mad nytårsaften, men synes også det var svært at overskue hvilken restaurant. Nu er Las Americas, hvor vi boede, ikke den største by, men der er alligevel mange restauranter. Så da vi fandt ud af, at vores hotel også havde en festmenu var valget ikke så svært, vi bestilte et bord der. For os var det den rigtige løsning, da vi ellers ville have brugt uforholdsmæssigt meget tid på at finde lige dét sted med den helt rigtige mad.Og vi blev ikke skuffede-tværtimod.

Selve nytårsaften startede med et glas bobler i hotellets lobby. Her var også serpentiner, nytårshatte og vindruer. Vindruerne er del af en spansk nytårstradition hvor man spiser tolv vindruer op til klokken 24. Det er et symbol på de tolv måneder i det nye år og symboliserer held.

Selve nytårsmiddagen indtog vi udendørs tæt ved poolen. Da vi var to, var vi indstillet på, at komme til at sidde med bords med nogle fremmede. Men efter nogle glas vin var de knap så fremmede. Vi havde en ret morsom spisning og fik nye bekendtskaber. 

Selve maden var utrolig lækker, meget flot opsat og anrettet. Det var en tre-retters buffet menu med alt hvad vi kunne ønske os. Jeg var særligt begejstret for de mange fiskeforretter.

Klokken 24 samledes hele selskabet på hotellets tagterrasse. Hotellet har seks etager og ligger tæt ved vandet. Så der var den flotteste udsigt ud over bugten. Og vi så et meget, meget flot fyrværkeri. 

Efter fyrværkeriet var der drinks og dans i hotellobbyen. Vi ville gerne ud at opleve nattelivet så vi gik en dejlig tur ned til byen og vandet. Her blev vi dog overraskede over at erfare, at nattelivet lukkede noget tidligere end vi havde forventet.

Dagen efter tilbragte vi med total afslapning i solen ved poolen. Og så måtte vi også lige en tur forbi McDonalds om aftenen, som er et must for os den første januar. Alt i alt en skøn nytårsaften.

Andre seværdigheder: