Maison- æstetisk kagekunst

Forfatter:Tenna Sysler

november 27, 2022


Hos Maison Østergade 2, 1100 Kbh. K. (lige for enden af Strøget ud mod Kgs. Nytorv) bliver du mødt af kagekunst. Cafeen er en del af Dángleterre og ligger også i forlængelse af hotellet.

Gennemført passer godt på Maison. Det starter allerede ved den lyserøde indgangsdør og det forgyldte håndtag, som selvfølgelig er Maisons logo. Bakken med låg.

Cafeen er ikke stor, men er udnyttet godt. Lyserøde og blå farver går igen i indretningen, mikset op med smukke kandelabre og en disk, hvor alle de fine kager er udstillet. De få pladser i cafeen vender ud mod Kgs. Nytorv. Skøn udsigt hvis du ellers kan løsrive dig fra kagerne.

For Maisons kager er altså kunst. De er vanvittig delikate bare at se på. Vi valgte at købe kagerne to go og her er jeg nødt til at starte med den emballage kagerne blev pakket i. For jeg har aldrig før fået kager i så fin en æske. Lyserød og præget med Maisons guldlogo på toppen. En æske, som man sagtens kan bære med stil gennem byen.

Og så når jeg til næste step. Kageæskens indhold, de æstetiske kager. Vi valgte en vanilla Eclair med saltkaramel og mascarpone, en fløjlsblød chokoladedrøm og en rabarberblomst kugle.

Normalt kan bager kager godt blive lidt rystet sammen i æsken inden man når hjem. Men det sker ikke hos Maison. Det er nemlig gennemtænkt til mindste detalje.
Hver kage stod på et lille papstykke af guld og inden de forsigtigt blev placeret i kageæsken, blev der sprøjtet en lille klat sukkerlim i æskens bund og voila kagerne stod fast. Sukkerlimen er uden kemikalier og ugiftig. Genialt, og jeg kom hjem med smukke kager, der var lige så fine, som da de stod i cafeen.

Maison kalder deres kager for kagekunst og jeg kunne ikke være mere enig. Det er æstetik på højeste niveau. (Måske ikke så underligt da deres chefkonditor tidligere har arbejdet på Svinkløv Badehotel). Det betaler man for, men noget er bare det værd (en gang imellem)

Bordbestilling er ikke muligt i cafeen.

Maison æstetik

Andre afternoon te og kager: