Kulturtårnet på Knippelsbro

Tenna Sysler

april 23, 2023


Blandt en af Københavns mange broer er Knippelsbro, der forbinder indre by med Christianshavn. Midt på broen kan du ikke undgå at bemærke de to ir-grønne, ovale brotårne. Heraf er det ene kendt som Kulturtårnet. 

Siden 2017 har det været muligt at komme op i Kulturtårnet og er du i København og har lyst til at opleve et lille og unikt sted, så læg vejen forbi. (Og bare rolig, da det er et lille intimt sted, er det simpelthen umuligt at overrende).

Kulturtårnet ligger, som navnet antyder, rammer til både udstillinger, intimkoncerter og gastronomi. Det er også muligt at leje hele tårnet. Kulturtårnet må være en af Københavns mindste kultursteder, men hvilket et.

Det er småt. Det er intimt. Men der er alligevel plads til det hele, og når du træder indenfor, mærker du straks den særlige stemning, der er i det fine tårn midt i storbyen.

Når du bevæger dig op af trappens snoede søjlegang, så læg mærke til væggene. Her finder du skiftende kunstudstillinger med fotografier f.eks. Sørg også for at kigge ind i de rum, du passerer på de forskellige dæk. Her findes både et fuldt udrustet køkken og et rum med spiseplads til 4-7 personer. 

Når du til sidst når Kulturtårnets top og træder ud på den udvendige balkon, befinder du dig oppe i tretten meters højde. Og det hele kulminerer bare her. Du kan gå hele vejen rundt om tårnet via balkonen og opleve et frit udsyn over Københavns havn. Udover vandet, er der også kig til Christiansborg og Nyhavn for bare at nævne noget. 

Udsigten er intet mindre end fantastisk. Det er en stor oplevelse bare at stå her, nyde byens puls, kigge på vandet og de mange smukke bygninger med deres ir-grønne tage. Det er simpelthen betagende. 

Kan du ikke løsrive dig, er der også mulighed for at spise en fire retters menu i Kulturtårnet. Det prøvede jeg sidste år og nu er smag og behag jo forskelligt, men det faldt desværre ikke i vores smag hvad angår mad, drikke og pris. Men den fabelagtige udsigt, en meget skøn solnedgang, stemningen og selskabet kan der ikke sættes en finger på.

Vil du bare kigge forbi til en snack og lidt at drikke er det vist også muligt. Tjek tårnets hjemmeside.

Der er minimum pop-up restaurant i Kulturtårnet en gang årligt. Vil du spise der, kræver det forudgående bordbestilling. Er I færre end fire personer, foregår spisningen udendørs på balkonen. (Hvis vejret er dårligt, dækkes der af med regnskærme).

Øvrig adgang til tårnet er mod et beskedent entrébeløb.

 

Andre seværdigheder: