Charmerende rooftop på Vesterbro

Forfatter:Tenna Sysler

oktober 1, 2023


Centralt placeret, nærmest lige om hjørnet fra Hovedbanen, på adressen Vesterbrogade 9A finder du Hotel Grand Joanne. Et fint hotel, der bare lige har det ekstra med en rooftop øverst oppe. 

Rooftoppen er simpelthen bare hyggelig. Ikke så stor, men grand nok til at have alt det der skal til for at være en skøn rooftop.

Den er opdelt i flere hyggelige siddeområder med bløde stole og sofaer samt lave og høje borde. Der er også blevet plads til et barområde der, udover bar og høje stole, har et  langbord overdækket af solsejl og glødepærer.

 Er du mere til at slænge dig på en blød futon, er det faktisk også muligt.

 De forskellige være-områder indrammes fint af oliven-og cedertræer i krukker, andre grønne planter og skønne stribede parasoller. 

Rooftoppen er egentlig fyldt godt op, men det føles ikke trangt og indretningen gør at du kan være ugenert.

Og så når vi til det. De smukke omgivelser og udsigten over byens tage. Her vil jeg særligt nævne Vesterbrogade og Hovedbanen. 

Ud mod Vesterbrogade fanges øjet først af Nordea bygningen på den modsatte side af gaden. En bygning, der måske ikke er specielt køn, men indpakningen af smukt irret kobber pynter meget. 

I gadeplan finder du Vesterbrogade, med Frihedsstøtten i midten, og al dens til tider hektiske trafik. Der er frit udsyn over hele gaden og de mange smukke bygninger, den omkranses af. Blandt dem kan nævnes Palads, Radisson Collection Royal hotellet, Axelborg med sin runde irrede kuppel øverst oppe og de tre tårne i forskellige højder kaldet Axel Towers. 

Hvor Vesterbrogade slutter, starter Rådhuspladsen og derefter kommer Strøget. Marmorkirken kan faktisk også skimtes i det fjerne. Og alt det i en udsigt. Wauv! Det er flot og det er 3D, når det er bedst.

En anden interessant udsigt fra Grand Joannes rooftop er ind mod Hovedbanegården. 

Den første indikation på, at rooftoppen er næsten nabo til togstationen er det gamle DSB logo, vingehjulet med kronen på toppen, der flot irret, troner på det næste hustag. Og derefter følger så Hovedbanegårdens fine bygning og den travle tog-grav.

Bagved stationen ses også Tivolis tårne; Det gyldne tårn, Himmelskibet og Fatamorgana samt Glyptoteket og Frelsertårnet. 

Således beriget med smukke urbane udsigter, er det tid at fordøje og det kan passende gøres med Grand Joannes skønne signatur cocktails, der har hentet inspiration fra hele verden.

 Hvad med Brunch at Capri, Kaffe tid i Vesterbro, Seats for Wimbledon, Windmills of Mykonos eller Rainy summer night in Okinawa? Opfindsomme navne og velsmagende drinks, der kan suppleres med snacks. Der findes endda en champagne knap, du kan trykke på hvis du ønsker bobler eller måske bare øl, vin eller betjening. Mens du nyder drikkevarerne kan du lytte til DJ musik eller opleve andre events, se Grand Joannes hjemmeside.

 Grand Joannes mål er, frit oversat, at skabe skønne minder mellem lokale og besøgende i hotellets smukke omgivelser. Og det mål indfries let en sommerdag på denne dejlige rooftop.

Rooftoppen er åben for alle, uanset om du bor på hotellet. 

Andre rooftops: