Jule rooftop midt i Aarhus

Forfatter:Tenna Sysler

december 3, 2023


I Aarhus på Strøget midt i byen ligger stormagasinet Salling og øverst oppe finder du deres  hyggelige rooftop. Og uanset om du elsker eller hader julen, bør du slå et smut forbi, for her kan du ikke undgå at komme i julestemning.

Selve rooftoppen består af flere dele en udendørs, der er den største, og en mindre indendørs.

Udenfor er den opdelt i flere niveauer, der alle har møbler og grønne planter. Her skal bare nævnes nogle af dem. Et område med trappe-siddepladser, der vender mod en storskærm og en scene. Et andet område med små borde, stole og en bar. 

Vil du sidde lidt mere privat kan du bevæge dig højere op ad en rampe og sætte dig tilrette i møblerne med en julecocktail. Og har du modet til det, kan du træde ud på glasgulvet, der giver dig frit udsyn ned til julebelysningen og gågade-mylderet mere end 20 meter under dig.

Er du mere til at forbrænde julekalorier med et spil bordtennis, kan du også gøre det i rooftoppens bagerste hjørne. 

Den indvendige del af tagterrassen er glasoverdækket. Så selvom du sidder indenfor, går du ikke glip af udsigten og det er smart tænkt. For nok er rooftoppen hyggelig og intim til trods for hvor stor den er, men det der virkelig trækker er udsigten.

360 graders panorama udsigt over Aarhus med Domkirken, havnen med de store byggekraner, Campanilen og bygningerne i Aarhus Ø, spir, tårne og ikke at forglemme den karakteristiske Your Rainbow Panorama på toppen af Aros. Men det er ikke kun bygninger, du kan beundre for skovene i Marselisborg, og Risskov ses også i det fjerne. Udsigten kan simpelthen ikke beskrives med andre ord end wauv!

Og i december bliver synet bestemt ikke dårligere. For alle lysene på førnævnte bygninger lyser så smukt op i mørket. Og med Sallings overdådige oppyntning af rooftoppen med et seks meter højt lys-juletræ samt lyskæder på alle overflader og tage-ja, så har du julestemning uden lige. Er du endnu ikke helt overbevist, så vil duften af gløgg, æbleskiver og julemusik gøre resten.

Giv dig selv tid til suge det hele ind med deres julecocktail, hvis hovedingrediens er kirsebær. Mums. Så kan julen bare komme an.

Der afholdes events og koncerter på rooftoppen for nærmere information tjek Sallings hjemmeside. Tagterrassen kan besøges året rundt. Jeg har været der både sommer og vinter. Begge dele kan virkelig noget.  Bordbestilling ikke nødvendigt. 

Andre rooftops: