Den kulturelle

Forfatter:Tenna Sysler

oktober 3, 2022

cph

For at besøge Glyptotekets rooftop skal du betale entre. Du kommer op til rooftoppen gennem Glyptotekets hovedindgang, tværs gennem vinterhaven med den fascinerende Vandmoder og så skråt til venstre gennem en gang før du på venstre hånd finder trapper eller elevator til rooftoppen.

Når du, måske lettere forpustet, træder ud på rooftoppen, er der simpelthen en overvældende udsigt. Først og fremmest Glyptotekets irgrønne kuppel, pyramiden med Athena med Nike i hånden øverst og de irgrønne heste. Når du er færdig med at beundre dette, kan du købe en drink eller et glas vin og en snack i Picnic, sommer pop-up restauranten, og tage plads ved et cafebord eller på de brede hæng-ud-trappetrin. (Fortvivl ikke, hvis det blæser lidt. Fordi rooftoppen består af flere niveauer, er det altid muligt at finde læ.)

Og så er det tid til at beundre Københavns tage og tårne. Smukke irgrønne tage og kupler. Det er kommet bag på mig hvor mange der findes i København.
Derudover er der frit udsyn til en anden ikonisk bygning, den siena inspirerede rådhusbygning og rådhustårnet.

Midt i det hele slanger det øverste af Tivolis dæmonen sig. Og med få minutters mellemrum stiger også Fatamorganas karrusel til vejrs.

En helt særlig kulturel rooftop midt i byen og har du mod på mere, kan du jo udforske Glyptotekets indre smukke arkitektur og spændende udstillinger (den ægyptiske kan anbefales).

Der er af og til gratis dage til hele museet og dermed rooftoppen. Se nærmere på Glyptotekets hjemmeside.

Andre rooftops: