Cafe Duse – afternoon tea på italiensk

Forfatter:Tenna Sysler

december 22, 2022


Bag Rundetårn, nærmere bestemt Pilestræde 65, København K, finder du cafe Duse. Cafeen deler sin beliggenhed med 25hours hotel.  Du kommer til cafeen gennem 25hours hotellets indgang, hvorefter du finder Duse på venstre hånd.  (Tjek det spændende hotel ud her).

Tilbage til Cafe Duse. Navnet stammer fra en italiensk teaterskuespiller og bag cafeen står en anden italiener konditoren og livsstils entusiasten Melissa Forti. Begge dele skinner tydeligt igennem i cafe Duse. Først cafeens interiør mage til stil, elegance og hygge skal man lede længe efter. Der er et internationalt touch over cafeen og det er i denne sammenhæng en kompliment.

Grønne høje træpaneler med skønne, skøre billeder pryder væggene. Små grupper af borde og bløde stole indbyder til, at man får lyst til slå sig ned i lang tid. Hele rummet og indretningen giver én en følelse af tilbagelænet ro og velvære. Ahhh….

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg er meget begejstret for Italien og italiensk mad. Så jeg var spændt på, om afternoon tea på italiensk kunne noget. 

Derfor var det også oplagt at prøve cafe Duses full experience afternoon tea. Den består af tre dele tramezzini, scones og minikager.

Scones kender de fleste vist. Så jeg vil straks gå videre til de italienske sandwiches Tramezzini. Der er brugt ægte italienske råvarer, som f.eks. skinke og ost og smagen er derefter.

Så er der de fine mini kager. Melissa Forti går op i at bage uden brug af kunstige farvestoffer og gelatine. Og ligesom i tramezzini går sansen for de gode råvarer igen i kagerne. Mignons, som de små dekorative kager kaldes, kan spises i en mundfuld eller indtages i flere mindre bidder. At kagerne er små giver en ekstra mulighed for at få appetit til at smage mange forskellige kager.

Det spiselige blev serveret sammen med te efter eget ønske og teen blev serveret i en yndig muslingekop. Et tilhørende glas champagne var også en del af afternoon oplevelsen. Og så var der Limoncelloen. Den var egentlig ikke en del af the full experience afternoon tea. Men når jeg ser limoncello på menukortet…Den skulle prøves og det fortrød jeg ikke. 

Hvis du synes the full experience afternoon tea er lidt for dyr, så kan mindre sagtens gøre det. For Cafe Duse tilbyder udover et stort kageudvalg, (deriblandt selvfølgelig tiramisu), også på lette frokostretter. 

Cafe Duse er helt sikkert et sted jeg vil vende tilbage til for stemningen og maden. Kan italiensk afternoon tea så noget? Bestemt. Personligt synes jeg dog italienske kager er for tørre til min smag, hvilket jeg blev bekræftet i. Men altså rammerne, tramezzini og drikkevarerne er bestemt mange genbesøg værd.

Vil du være helt sikker på at få et bord, bør du nok bestille. Men stedet er så skønt, at jeg alligevel ville tage chancen hvis jeg var i nærheden. 

Andre afternoon te og kager: