Jordbær smager af sommer og i den forbindelse er jordbærkager uundgåelige. Men hvad er en god jordbærkage udover naturligvis de friske jordbær? Skal den være klassisk eller nyfortolkes? Skal den være med creme eller flødeskum? Med eller uden gelé? En sprød mørdej-eller mazarinbund? Det kan der være flere meninger om.
Jeg har smagt jordbærkager fra en cafe og seks bagerier i Køge. Blandt dem har jeg udvalgt fire steder hvor smag og udseende, efter min mening, gør indtryk. Velbekomme.
🍓 Lyngens Bageri

Her får du en jordbærkage, der på lækreste vis forener klassisk med et tvist.
Udseende; klassisk med et væld af jordbær, dækket af et tyndt lag gelé.
Midte; første indtryk, klassisk let, vaniljecreme. Andet indtryk overrasker, da cremen er fuld af små chokoladestykker.
Bund; tynd, chokoladeovertrukket mazarinbund.
Det giver alt i alt en jordbærkage, der er godt afstemt fra top til bund og så med ekstra chokoladestykker i cremen. Det er en jordbærkage, der er værd at køre efter, og så findes den både i en stor og en lille udgave.
Lyngens Bageri, Københavnsvej 135, 4600 Køge
🍓 Lagkagehuset, Køge

Her får du en klassisk, særdeles velsmagende jordbærkage.
Udseende; klassisk med jordbær. Gelélaget er tyndt og ser næsten ud til at være påført hvert enkelt jordbær. Så fint. Kagen er pyntet med mandelsplitter.
Midte; en rigtig lækker vaniljecreme, hvor vaniljen virkelig smager igennem.
Bund; mørdej og marcipan, overtrukket med chokolade både på bund og kanter.
Synes du at creme skal smage af vanilje? Så er det lige en jordbærkage for dig. Den findes i både en stor og en lille udgave.
Lagkagehuset, Rådhusstræde 8E, 4600 Køge
🍓 Konditoriet By Bager

Her får du en appetitvækkende jordbærkage med et strejf af nyfortolkning.
Udseende; lækre røde jordbær, overtrukket med et tyndt lag gelé og pyntet med spiselige blomster. Virkelig smuk at se på.
Midte; gul kagecreme (det har jeg ikke oplevet før). I cremen er der blandet små chokoladeknapper, lækkert med lidt der knaser i en blød kage.
Bund; mørdej og mazarin. Særligt den knasende, sprøde mørdejskant er lækker.
Udseendet og elementerne af sprødhed i jordbærkagen gør virkelig noget godt. Kage- eller flødecreme, personligt er jeg mere til det sidste. Men smag og behag samt ros for nytænkning.
Konditoriet By Bager, Nørregade 11, 4600 Køge
🍓 Liljedahls bageri

Her får du en klassisk jordbærkage med ekstra marcipan.
Udseende; klassisk med tyndt lag af geléovertrukne jordbær. Cremen ses meget tydeligt mellem jordbærrene. Kagen er pyntet med hvide chokoladespåner.
Midte; lækker, cremet vaniljecreme.
Bund; mazarin med et tydeligt lag af lækker marcipan.
Marcipanbunden og konsistensen på cremen gør denne jordbærkage lækker.
Liljedahls Bageri, Gymnasievej 29, 4600 Køge